Kimin teröristi, kimin kahramanı?

Bazen aktüalitenin, güncel gelişmelerin arkeolojisine girişmek gerekiyor gerçeği kazıyıp çıkartmak için. Bahoz Erdal, ya da Fehman Hüseyin’den başlayalım mı? PKK’nın üst yönetiminden, bir...

Bazen aktüalitenin, güncel gelişmelerin arkeolojisine girişmek gerekiyor gerçeği kazıyıp çıkartmak için.

Bahoz Erdal, ya da Fehman Hüseyin’den başlayalım mı?


PKK’nın üst yönetiminden, bir dönem silahlı kanadı HPG’nin şefiydi, Türkiye’de pek çok baskın ve öldürme başta olmak üzere terör eylemlerini yönetmek ve katılmak suçlamasıyla kırmızı bültenle aranıyor.


9 Temmuz cumartesi günü devletin Anadolu Ajansı o zamana dek adını pek duyan olmayan Tel Hamis Tugayları diye bir örgütün Bahoz Erdal’ı öldürdüğü haberini verdi. Örgüt de yayınladığı bildiriyle Erdal ve yanındakileri bir araç içinde, bir gün önce, 8 Temmuz’da öldürdüklerini iddia etti.


Kabinenin çiçeği burnunda Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ilk açıklamayı yapan kişi olarak “Hamdolsun” öldürüldüğünü ilan etti.


O sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Varşova’daki NATO toplantısından dönüyordu, NATO’nun terörizme karşı daha etkin olmasını istemişti.


Gazeteci takımı sordu, ama Cumhurbaşkanı Kaynak’ın verdiği gibi bir cevap vermedi: O yönde haberler gelmişti, ama teyit etmeye çalışıyorlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar