Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Cevap vermeyeceğim, çünkü…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 3 Nisan akşamı Korona/Covid-19 salgınına karşı önlemleri açıklarken kendisi hakkında söylediği sözlere “Cevap vermeyeceğini” söyledi.

YetkinReport’un sorusu üzerine konuşan CHP lideri, “Bana istediği her şeyi söyleyebilir, cevap vermeyeceğim. Türkiye’nin bu tartışmalarla kaybedecek zamanı yok” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’a cevap vermeme gerekçelerini de açıkladığı sözler şöyle:
“Türkiye bugün büyük bir travma, büyük bir salgın hastalıkla karşı karşıya. İnsanlar ölüm kalım mücadelesinde.
Bu salgın hastalığı en az hasarla atlatmak için birlikte mücadele etmek varken, el birliğiyle mücadele etmek varken, merkezi yönetimle, yerel yönetimlerin, birlikte işbirliği içinde mücadele etmesi gerekirken bu tür kısır tartışmalara, çatışmalara girmeyi doğru bulmuyorum. Sıcak siyaseti bu işin öznesi yapmayı doğru bulmuyorum.
Kendisine cevap vermeyeceğim.
Bana istediği her şeyi söyleyebilir, cevap vermeyeceğim.
Türkiye’nin bu tartışmalarla kaybedecek zaman yok.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar