İstismar hamlesi AK Parti'yi sarstı

Bir gün önceki açıklamalara bakılacak olursa dün, yani 22 Kasım'da Ankara'da iki önemli gelişme olacaktı. Biri, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında toplanacak Ekonomik Koordinasyon Kurulu...


Bir gün önceki açıklamalara bakılacak olursa dün, yani 22 Kasım'da Ankara'da iki önemli gelişme olacaktı.

Biri, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında toplanacak Ekonomik Koordinasyon Kurulu idi. ABD’de Donald Trump’ın seçilmesi tuz biber olmuş, liranın Amerikan doları karşısında değer kaybı durdurulamıyordu.

Diğeriyse hükümetin 21 Kasım’da kararlaştırdığı üzere, altı AK Parti milletvekilinin 17’yi 18’e bağlayan gece bir oldubitti girişimiyle Meclis’e taşıdığı çocuk istismarcılarına dair değişikliğin yeniden oylanmasıydı. Yıldırım 21 gecesi, önergenin geri çekilmeyeceğini, ancak muhalefet kendi teklifiyle gelirse değiştirilebileceğini söylemişti.

Oysa 22 sabahı Yıldırım, Ankara Esenboğa havalimanında kameralar karşısına geçti İstanbul’daki bir dijital gelişmeler toplantısına katılacağını açıkladı.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu iptal edilmişti.

Ve 18 Kasım’dan bu yana Türkiye’yi ayağa kaldıran önerge geri çekilmişti.

Sadece bunlar değil, AK Parti Meclis grup toplantısı da yapılmayacaktı.

Acaba Bunda AK Parti’nin iktidarda olduğu 14 yıl boyunca –belki 1Mart 2003 Irak tezkeresi dışında- karşı karşıya kaldığı en ciddi iç uyum sorunu olan istismar önergesinin payı var mıydı?

Bunu anlamak için filmi yavaş yavaş geriye sarıp ayrıntılara dikkat etmemiz gerekiyor.

Yıldırım 21 Kasım sabahına, AK Partili kadın milletvekilleri ve partinin kadın yöneticileri ile toplantıyla başladı.

Başbakanın programında iki saat sürmesi gereken bu toplantı dört saatte ancak tamamlanabildi; Ankara’da “MGK gibi” esprileri yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 399 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar