İşte otellerden camilere Haziran’da normalleşme takvimi

Henüz tamamı kamuoyuna ilan edilmese de, olağanüstü gelişmeler olmazsa Haziran’da koronavirüs önlemlerindeki normalleşme takvimi az çok belli oldu.

Resmî kaynaklara göre, değişik alanlarda hangi normalleşme adımlarının Haziran’da (ve Mayıs’ın son günlerinde) atılacağı konusunda belli başlı örnekler şunlar:
Bilindiği gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 28 Mayıs’tan önce koronavirüs Covid-19 salgınının yayılma tehlikesini hâlâ yüksek olacağını söylemişti. Bu tarihten önce gevşetilen önlemler arasında en çok tartışmaya yol açan alış-veriş merkezlerinin (AVM) açılışı kararı oldu. Nitekim Bakan Koca, 11 Mayıs’taki ilk gün uygulamasının sonunda AVM’lerde fiziki mesafe ve diğer önlemlere uyulmadığından şikâyet etti.
28 Mayıs’tan itibaren, yani Bayram’ın bitişini takiben özellikle turizme yönelik bazı gevşemeler öngörülüyor. Bunlar arasında otel, motel ve pansiyonların belirlenen özel koşullarla müşteri kabulüne başlaması da bulunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 399 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar