Hotamışlıgil: Türkiye korona savaşında şimdilik başarılı

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ile 16 Mart’ta koronavirüs konusunda telefonla konuştuğumuzda hayli üzgündü.

ABD’nin Harvard Üniversitesinde başında bulunduğu ve Nobel ödülüne aday çalışmaların yapıldığı genetik hastalıklar laboratuvarı, koronavirüs salgını nedeniyle geçici olarak kapatılıyordu. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Harvard’ın tıp fakültesinde bir süre yalnızca doğrudan koronavirüs araştırmaları ve teşhis amaçlı klinik laboratuvarları açık kalacaktı. “Üzücü oldu” dedi Hotamışlıgil, “25 yıldır aralıksız çalışıyoruz burada, üzücü ama doğru karar, böyle gerekiyordu.”
Aslında Hotamışlıgil’i aramamın nedeni daha erken saatlerde yayınladığı bir Twitter mesajıydı. Tanınmış bilim insanı bu mesajında “Tüm dünya ülkelerinde salgının hızı aynı” diyordu; “Sadece başlangıç zamanları farklı. Bunun anlamı: Türkiye’nin önünde Amerika olmak için 1 hafta, İtalya olmak için de en fazla 2 hafta vakit var.” Konuştukça anlaşıldı ki aslında bunun tersi de doğruydu. Yani, Türkiye doğru adımları, doğru zamanda atarsa, ABD’nin, İtalya’nın karşılaştığı kadar kötü tabloyla karşılaşmayabilirdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar