Hassas zamanlar ve zayıf halka

Hassas zaman derken önümüzdeki 4-5 aydan söz ediyorum. Bir iç, iki de dış konu için… Daha doğrusu bir iç, iki de dış süreç için… İçerideki süreç 21 Mayıs’ta...

Hassas zaman derken önümüzdeki 4-5 aydan söz ediyorum.

Bir iç, iki de dış konu için… Daha doğrusu bir iç, iki de dış süreç için…

İçerideki süreç 21 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye yeniden genel başkan olmasıyla başlayacak. Bu süreçte şimdiye kadar AK Parti iktidarında aşina olduğumuz çoğu ilişkinin ve ismin değişeceğini göreceğiz Ekim başındaki Meclis açılışına dek.

O konuya bir başka yazıda ayrıntılı gireceğiz, ama bu iç siyaset açısından hassas bir süreç olacak, yaz ayları siyaseten de sıcak geçecek, ama daha çok AK Parti içlerinde.

Dış konulardan ilki Suriye... Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile 16 Mayıs’ta yapılması beklenen görüşmesi bu konuda belirleyici önemde olacak gibi. Erdoğan’ın Trump’ı senelerdir bütün planlamanın üzerlerine kurulduğu PYD/PKK ile ittifaktan, YPG’nin IŞİD’e karşı piyade gücü olarak kullanılmasından vaz geçirmesi çok kolay değil ve diyelim ki olsa bile bunun Türkiye’ye ayrı bir maliyeti olması beklenmeli.

ABD, YPG’den bütünüyle vaz geçmeden Rakka operasyonuna Türk Silahlı Kuvvetlerini de davet etmeye hazırlanıyor olabilir ki bu da yaz aylarında Suriye sahasını daha da kritik hale getirecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar