Gerçeklere teslim olunmaya korona salgınıyla başlandı

Aslında Erdoğan’ın gerçeklere teslim olması Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ı görevden alıp yerine Naci Ağbal’ı atamasıyla başladı denebilir. Ancak kitlelere bu ayrıntılar duyurulmadığı için korona ilk büyük örnek olarak görünüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 25 Kasım’da açıkladığı korona virüs Covid-19 tablosu bir anda ne kadar vahim bir durumda olduğumuzu resmi planda da ortaya çıkardı. Türkiye bir anda dünyada en kötü durumda görünen ülkeler sıralamasına düştü. Durumun böyle olduğunu Türk Tabipler Birliği (TTB) aylardır söylüyordu. Koronavirüs salgınında bulaşma, hasta ve vefat sayılarının açıklanandan kötü olduğunu büyükşehirlerin belediye başkanları söylüyordu.
Korona gerçeğinin hükümetin açıkladığı gibi olmadığı kuşkuları yazıldıkça, söylendikçe AK Parti hükümeti öfkeleniyordu. Öfkeyi dile getirense daha çok Erdoğan’ın ittifak ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli oluyordu. Daha bir gün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şehrindeki bulaşıcı hastalık kaynaklı vefatın Bakanlığın açıkladığı toplam ülke rakamından fazla olduğunu söyledi diye bozgunculukla suçlanmıştı. Bahçeli daha önce de TTB’ye teröristlik ithamında bulunmuştu.

Gerçeklerin dile getirilmesini sesinizi yükselterek bir yere kadar engelleyebilirsiniz.

Koca’nın Bakanının gecikerek de olsa “açık” hasta ve vaka sayılarını ilanı, adını koyalım ki gerçeklere teslim olmaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 402 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar