“Evet” deme özgürlüğü mü?

Hükümet yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) radyo ve televizyonlara taraflı yayın yapma nedeniyle ceza verme yetkisini iptal etti.Bu karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasa...

Hükümet yeni bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) radyo ve televizyonlara taraflı yayın yapma nedeniyle ceza verme yetkisini iptal etti.
Bu karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasa değişikliğini halk oylamasına sunma doğrultusundaki Meclis kararını onaylamasından önce alındı, yani iki aylık Evet-Hayır kampanyasında da geçerli olacak.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu buna Twitter hesabı üzerinden şöyle tepki gösterdi:
“Çıkarılan yeni düzenlemeyle referanduma kadar sadece kendi boruları ötecek, televizyonlar sadece bir taraf lehine özgürce yayın yapabilecek”.
Kılıçdaroğlu “Kendi savunduklarının doğruluğundan bu kadar şüphe duyan bir iktidar daha önce görülmemiştir” diye de eklemiş.
Yani Kılıçdaroğlu, “Yalnızca ‘Evet’ deme özgürlüğü var” demek istiyor.
Aslına bakarsanız KHK’da “Evet” propagandasının istenip, “Hayır” propagandasının istenmediğine dair bir cümle yok. Yine de günümüz Türkiye’sinde herkes kendisine göre gereken sonucu çıkarabiliyor.
Düşünün ki, Başbakan Binali Yıldırım, onlar da “Hayır” diyor noktasından hareketle, mesela CHP’nin terör örgütleriyle, PKK ile FETÖ ve DHKP-C ile aynı safta olduğunu iddia ediyor sürekli olarak. O söyleyince AK Partili bakanlar da tekrarlıyor. Bu sözler sürekli olarak radyo ve televizyonlarda yayınlanıyor, gazetelerde basılıyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ daha dün “Hayır” verecek herkesi de terörist olarak görmediklerini söyledi.

Öyle anlaşılıyor ki “Evet kampanyasına” Cumhurbaşkanı Erdoğan önderlik edecek, kampanya da AK Parti-MHP ortaklığıyla Meclis’ten geçen referandum imzalandıktan hemen sonra başlayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar