Erdoğan’la Putin 5 saat bunu mu konuştular?

Gece saatlerinde bir şekilde Beştepe’nin gayrı-resmî görüşü olarak 6 Mart’ta hükümet çizgisindeki gazete ve televizyonlarda hep bir ağızdan maruz kalacağınız “bilgi notunu” görme imkânım oldu.

Daha ilk maddede, gelinen nokta “yeni bir başarı” olarak anılıyordu. Şehitlerden, kayıplardan tek satır bahis yok ama Rusya’nın “çok boyutlu ilişkilerimizi rejimin hırs ve kaprislerine kurban etmemek için anlaşma yoluna gittiği” değerlendirmesi var. Erdoğan’ın, Putin’le görüşmek için İstanbul toplantısını yapmayıp Moskova’ya giderek Rusya’yı bizle anlaşmaya mecbur ettiği, bunun da “lider diplomasisi” sayesinde olduğu izlenimi verilmek isteniyor.

Anlaşma mı var, ortak açıklama mı?
Oysa yüzeydeki yaldızı biraz kazıyınca görünenler biraz farklı.

Öncelikle şunu söyleyelim: Umarız çatışmalar gerçekten durur, İdlib’ten daha fazla şehit haberi gelmez. Bu belki şu anda en önemlisi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar