Erdoğan’ın kraldan çok kralcıları mı?

"Tasvip etmek mümün değil". Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mermi fırlatılması üzerinden üç gün geçtikten sonra bu tepkiyi verdi. Tabii yine...

"Tasvip etmek mümün değil".

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mermi fırlatılması üzerinden üç gün geçtikten sonra bu tepkiyi verdi.

Tabii yine Kılıçdaroğlu’na suçlamalar var, “Bir gün önceki açıklamalar şehir yakınlarını tahrik etmiş olmalı” türünden.

Ama bazı meslektaşlarımızın Muhammed Ali cenazesinden erken dönüşte soruyu“al golü at” der gibi soruşlarına bakıldığında, Cumhurbaşkanının yanıtının yine de bir insaf ölçüsünde kaldığını anlıyorsunuz.

Çünkü demiş ki Erdoğan, “Televizyondaki açıklamaları ben de dinledim. ‘Biz PKK’lı mahkumları da ziyaret ederiz, DHKP-C’li mahkumları da ziyaret ederiz’den kast edilenin cezaevleriyle ilgili (Meclis) İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin ziyareti olduğu iyi belirtilse, ifade yumuşatılmış olurdu.”

Yani Kılıçdaroğlu’nun yanlış anlaşıldığını söylemek, “tamamen provoke edildiğini” söylemek Erdoğan söyleyince kabul görüyor. İyi mi?

Oysa günlerdir Kılıçdaroğlu’nun CNN Türk’te Ahmet Hakanı’ın programında ayrım yapmadan İslamcı, PKK’lı, ya da DHKP-C’li mahkumları ziyaret ettiğini CHP’liler söyleyip duruyor. Ama biz bir avuç gazeteciden başka bunu duyan, duyuran olmuyor.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden İslamcı ayrıntısı ve insan hakları ayrıntısı ayıklanıp “Skandal itiraf” tadında birinci sayfalara taşınmadı mı bu çarpıtılmış alıntı ertesi gün hükümet çizgisindeki medyada? O gün PKK tarafından şehit edilmiş iki polisin cenaze töreni vardı Fatih Camii’nde ve olanları biliyoruz.

Ardından olanları da.. AK Parti hükümetine terörle ortak mücadele için çağrı yaparken dahi teröristlerin sırtını sıvazlamakla hem hükümet üyelerince, hem hükümet çizgisindeki medya tarafından suçlanmadı mı CHP ve genel başkanı?

Ama şimdi aynı şeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan söylüyor.

Peki, Erdoğan’ın bunu söylemesi neden üç gün aldı? Bu soruyu soruyorum, çünkü birincisi Cumhurbaşkanının memlekette ne oluyorsa en kısa zamanda öğrenecek imkanları var, ikincisi de aradan geçen bu üç günde gerçekten telafisi imkansız olaylar meydana gelebilirdi.

Çünkü Kılıçdaroğlu “Şehit bizim de şehidimiz, cenazeye katılmam engellenemez” tepkisiyle PKK tarafından şehit edilen bir başka polis memurunun cenazesi için, bu defa milletvekilleri ve gençlik kolları üyeleri ile Edirne’ye gitti. Orada da gerilim çıktı. Bu arada CHP’liler İstanbul’da ve Ankara’da protesto yürüyüşleri yaptılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar