Erdoğan’a iki soru: biri virüs üzerine, diğeri malum

Fotoğrafa dikkatle bakmak lazım. 27 Mayıs’ta Yassıada’daki “Demokrasi ve Özgürlükler” külliyesinin açılış töreninden. Demokrasi, özgürlükler ve hukuk konusuna geleceğim ama önce virüs.

Bir salon dolusu davetli var. Hepsi maskelerini takmış durumda. Tıpkı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın herkese öğütlediği, takmayanları alenen azarladığı gibi. Ama o koca salon içinde bir tek takmayan kendisi. Üstelik kendisi de 65 yaş üstü.
İnsanın aklına iki şey geliyor: Ya Cumhurbaşkanı koronavirüs Covid-19’a yakalanma riskine rağmen, başka herkes gibi görünmek istemiyor, rakibi Joe Biden ile maske taktığı için alay eden ABD Başkanı Donald Trump gibi farkını ortaya koyuyor. Ya da Covid’e yakalanmayacağına, kendisine virüs işlemeyeceğine inanıyor. İlkine, artık o kadarına ihtimal vermiyorum. Ama sebep bağışık olduğuna inanmasıysa, bu durum acaba ilk günlerde Covid’e yakalanması ve hızlı ve güçlü bir tedaviyle iyileşip bağışıklık kazanmış olmasıyla açıklanabilir mi? Bu süreç Sağlık Bakanı Koca’nın denetiminde yürütülmüş olabilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 398 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 921 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar