Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun can güvenliğini önemsemeli

Hepimizin can güvenliğinden bütün yürütme gücünü Bahçeli sayesinde elinde toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan sorumlu. Ancak Erdoğan’ın belki de can güvenliği ve esenliğine en çok dikkat etmesi gereken yurttaş Kılıçdaroğlu olmalı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedefe koyması artık endişe verici bir hal almaya başladı. Erdoğan en önemli siyasi rakibi olan Kılıçdaroğlu’nun siyasetin dışına atılması çabaları can güvenliğini tehlikeye atacak boyutlara varmamalı.

Yalnızca suç örgütü liderlerinin hakaret ve tehditlerine maruz kalmasına ses çıkartmayışından söz etmiyorum. Yalnızca AK Parti’nin müttefiki MHP’nin CHP liderini TBMM dışına çıkartmak, hapse attırmak talebine ses çıkartmayışından söz etmiyorum. Türkiye’de en çok fiziki saldırıya maruz kalan siyasi parti lideri olan Kılıçdaroğlu’nun hayatını tehlikeye atma pahasına hemen her fırsatta onun toplumda bir nefret objesine dönüşmesine yol açıyor. Yanlış yapıyor.

Şimdi Kılıçdaroğlu’nun öldürüleceği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun onun yerine getirileceği gibi iddialar ortaya atılıyor. Adeta CIA’nın 1970’lerde bıraktığı psikolojik savaş el kitabından bölümler okuyoruz. Fikret Bila “Çullanma Siyaseti” yazısında bunun sistematik bir kampanya olduğunu söylüyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar