Erdoğan hükümeti yeni Covid önlemi almak zorunda

Adeta mezarlıkta ıslık çalarak korkularını yok saymaya benziyor Ankara’nın Covid salgını karşısındaki durumu. Denizin bittiği aşamaya geliyoruz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümeti sıkı Covid önlemlerini yeniden devreye almak zorunda kalacak.

Adeta mezarlıkta ıslık çalarak korkularını yok saymaya benziyor Ankara’nın Covid salgını karşısındaki durumu. Denizin bittiği aşamaya geliyoruz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümeti sıkı Covid önlemlerini yeniden devreye almak zorunda kalacak. Ancak bunun geciktirildiği her gün riskin artma ihtimali var. Sağlık Bakanlığının kurallara uymadan deneysel ilaç kullanımına göz yumması gibi yollar çıkış değil. Dünya Sağlık Örgütünün son uyarıları kış aylarında bütün Kuzey Yarıkürede hastalığın yeni bir patlama yapacağı yolunda.

Avrupa ülkeleri geçtiğimiz hafta sonundan itibaren ve geciktiklerini de itiraf ederek sıkı önlemler ilan etmeye başladı.

Fransa’da Başkent Paris dahil 9 şehirde 17 Ekim’den itibaren gece 21.00’den sabah 06.00’ya kadar sokağa çıkma yasağı başladı. İspanya’nın başkenti Madrid’e zorunlu haller dışında girişi çıkışlar 15 Ekim’de yasaklandı, Barcelona’da otel ve lokantalar kısıtlandı, sadece paket servise izin var. Hollanda’da 14 Ekim’den itibaren şimdilik 1 ay boyunca bütün dükkân, süpermarket, kafe, lokanta, bar gibi yerler saat 20.00’de kapatıldı, konser ve fuarlara sıkı kısıtlamalar getirildi. Almanya’ya ayrıca değineceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 399 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum