Erdoğan, Bahçeli, Hisarcıklıoğlu ittifakı ve zor dönemeç

Siyasette Bahçeli’nin, ekonomide Hisarcıklıoğlu’nun frenlemesine rağmen Erdoğan önümüzdeki günlerde, haftalarda başka zor kararlar, sor dönemeçler alabilir. Sadece vatandaş değil, kendisi de acı ilacı almak zorunda kalabilir.

Dışarıda durum malum. Türkiye en güçlü ordularından birine sahip olmakla övündüğü NATO’nun 1-2 Aralık zirvesinde ABD tarafından ittifakı bozmakla suçlandı. Suçlamanın haksız olup olmadığını tartışmıyorum. Suçlamanın Rus S-400 füzeleri nedeniyle gelecek ekonomik yaptırımların habercisi olmasından söz ediyorum. Önümüzde 10-11 Aralık Avrupa Birliği Zirvesi var. Orada da ekonomik yaptırımlar gündemde. Türkiye’ye yapılan haksızlığı tartışmıyorum. “Yaptırımlar sembolik olur” türünden züğürt tesellisi de aramıyorum. Sadece somut olarak ekonomik ve siyasi yaptırımlar kapıda diyorum. İç siyaset ve ekonomiye birazdan geleceğiz ama yalnızca bu iki gelişme dahi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde zor karar değişiklikleri, zor dönüşler eşiğinde. Kaldı ki Rusya ile de işler yokuşta.

İçeride durum farklı değil. Şimdiye dek Erdoğan’ın siyasette MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talepleri doğrultusunda aldığı destekle ilerlediğini söylemek mümkündü. Oysa şimdi AK Parti iktidarının bir gizli ortağının daha öne çıktığı görülebiliyor. TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun AK Parti-MHP ortaklığı olan Cumhur İttifakında üstlendiği önemli rol de, Erdoğan’ın zor kararları almasının önüne geçemeyebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar