Erdoğan AK Partiden başlıyor: Tasfiye kapıda

Tasfiyenin de, Türkiye’de siyasetin, idarenin 16 Nisan referandumu sonuçlarına göre yeniden yapılandırılmasının da miladı 21 Mayıs’taki AK Parti olağanüstü genel kurulu olacak. Erdoğan dün 19...

Tasfiyenin de, Türkiye’de siyasetin, idarenin 16 Nisan referandumu sonuçlarına göre yeniden yapılandırılmasının da miladı 21 Mayıs’taki AK Parti olağanüstü genel kurulu olacak.

Erdoğan dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı konuşmada açıkça söyledi zaten, duymak isteyen kulaklara.


Bu yeniden yapılandırma işleminin başlayacak olmasını Erdoğan’ın, “Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımızda gençlere hak ettikleri yerleri vermeye kararlıyız” cümlesinden anlayabiliyoruz.


Bu cümle epey bir süredir Ankara siyaset kulislerinde konuşulan bölük pörçük pek çok bilgiyi bir araya getirip anlam kazandıran bir özet aslında.


Erdoğan bu işaretle yalnızca parti kademelerinde daha genç isimlere yer verilmesini kast etmiyor; onun ötesinde bir stratejiyi duyuruyor.


Evet, parti yetkili kurullarında daha çok genç kadın ve erkeğe yer verilmesi mutlaka genç nüfuslu Türkiye’de giderek yaşlanan siyaset sınıfına taze kan getirecektir ama asıl bir başka projenin başlangıcı olacak bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 399 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar