El Bab kayıplarıyla anlaşılan gerçek

Dün Türkiye’nin 14 şehrinde 16 genç beden toprağa verildi. Bunlar bir gün önce 22 Aralık’ta Suriye’nin El-Bab kasabası eteklerinde IŞİD ile çarpışırken şehir düşen...

Dün Türkiye’nin 14 şehrinde 16 genç beden toprağa verildi.

Bunlar bir gün önce 22 Aralık’ta Suriye’nin El-Bab kasabası eteklerinde IŞİD ile çarpışırken şehir düşen Mehmetçiklerdi.

El Bab şehitleri Türkiye’yi bir başka sarstı.

Oysa PKK ile otuz yılı aşkın mücadelede düşen binlerce asker ve polis, sivil vatandaşlar artık cinayetlerden dehşete kapılmama eşiğine getiriyor insanları.

Sadece geçen hafta sonu saldırıya uğrayan Kayseri’de konuşlu komando tugayının son 5 gün içinde doğu ve güneydoğu kırsalında 23 şehit verdiği yazıldı.

PKK ve IŞİD’in son iki yıldır kalkıştığı intihar saldırılarında, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Suruuç ve en son Kayseri’de yüzlerce sivil öldürüldü.

Hatta 24 Ağustos’ta Cerablus’tan başlayan Suriye harekâtında dahi daha önce gelen şehir haberleri oldu.

Ama El-Bab’tan bir gün içinde gelen, 16 şehir haberi sanırım halkın gözünde bir başka perdenin açılışına neden oldu.

Terörle mücadelede IŞİD perdesinin açılışına…

Şimdiye dek IŞİD’e karşı operasyon denince ya şehirlerdeki IŞİD şüphelilerinin polis tarafından yakalanışı haberlerinden söz ediyorduk, ya da uçak ve toplarla uzak mesafeden vuruşlardan.

Şimdi bir anda Suriye topraklarında vahşette sınır tanımayan bir terör örgütüyle göğüs göğüse çarpışıldığı gerçeği yüzümüze vurdu.

Ve şehit haberlerinin geldiği 22 Aralık gecesi iddiaya göre IŞİD tarafından yayına verilen bir video dehşet algısını artırdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün hükümeti iki genç insanı Türk askeri üniforması içinde öldürülürken gösteren bu videonun gerçek olup olmadığını açıklamaya çağırdı; daha önce kara propaganda amacıyla stüdyo ortamında sahte video kayıtları üretmekle, bu yolla göz korkutmakla tanınan bir örgüt IŞİD.

Gerçi Kılıçdaroğlu dün IŞİD ve PKK’ya karşı El-Bab harekâtına “Acılar yaşansa da” diyerek destek verdi. Ama AK Parti hükümetine “Suriye’yi başımıza bela ettiniz” demekten de geri kalmadı; “Dünyayı bir mi kurtaracağız?”

Buna cevap hemen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan geldi. Teröristler bizim şehirlerimizi bombalayacak, karşılık mı verilmeyecekti? Bunun dünyayı kurtarmakla ne ilgisi vardı?

Halk terörle mücadelenin zorunluluğunu anlamıyor değil, ama acıların öfkesi ve kasveti giderek ruhları esir alıyor.

Aslında çok daha önce, 2015 haziran2ında İncirlik üssünün ABD öncülüğündeki koalisyon uçuşlarına açılmasıyla resmen açılan IŞİD ile mücadele cephesi, halkın gözünde o nedenle önceki gün El-Bab çatışmalarıyla açılmış oldu.

El Bab, Halep’in 25-30 km kuzeydoğusunda büyükçe bir kasaba.

Ama Türkiye açısından önemi var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar