Darbe soruşturmaları rotasından saptırılıyor mu?

Meclis'in yasama yılına başladığı 1 Ekim sabaha karşı saat 05.00 sularında kapıları çalmış. İkisi de ayaktaymış gerçi, 21 günlük Mavi Lorin bebeğe süt verecekmiş annesi Sibel...

Meclis'in yasama yılına başladığı 1 Ekim sabaha karşı saat 05.00 sularında kapıları çalmış.


İkisi de ayaktaymış gerçi, 21 günlük Mavi Lorin bebeğe süt verecekmiş annesi Sibel Oral.

Kapıya babası Murat Özyaşar gitmiş, göz deliğinden bakmış, “Sakın korkma” demiş, “polis geldi”; Cumhuriyet’ten Hilal Köse’ye anlattığına göre.

Sonra 7-8 polis, yüzlerinde maske ve uzun namlulu silahlarıyla eve girmişler.

Annesinin bebeği odadan almasına izin vermişler aramaya başlamadan önce.

Arama izinleri, yakalama izinleri bulunduğunu söylemişler. Terörle Mücadele’den geldiklerini söylemişler, bir ‘Diyarbakır’dan’ sözü geçmiş.

Sonra Murat Özyaşar’ı, bilgisayar tableti, hafıza kartı ve çubuk bellekleriyle birlikte gözaltına alıp çıkmışlar. 2008 Haldun Taner ve 2009 Yunus Nadi öykü ödüllerinin sahibi yazar Murat Özyaşar, Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürülmüş.

Gözaltına alınması için bir sebep söylenmemiş. Ama kızının doğduğu gün Güner Akın İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmenliği işinden açığa alınmasının nedeni, üye olduğu Eğitim-Sen’in 29 Aralık 2015teki bir günlük boykot çağrısına uyması. Savcılar Eğitim-Sen boykotunun PKK’nın yönlendirilmesiyle yapıldığı iddiasını soruşturuyorlar.

Özyaşar gözaltına alındığı günün akşamında –doğum yeri- Diyarbakır’a nakledilmiş, soruşturma orada yürütülüyormuş.

Diyarbakır Polis Okulu spor salonunda gözaltına alınmış diğer kişilerle tutulan Özyaşar’a avukatı dün akşam saatlerinde henüz ulaşamamıştı. Zaten Olağanüstü Hal kuralları gözaltına alınanların beş güne dek kimseyle görüştürülmemesi şeklinde uygulanıyor.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti olağanüstü hali 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ardından ilan etmişti. Halkın ezici çoğunluğunun arzusu da parlamenter demokrasiye vurulmak istenen bu darbenin sorumlularının bir an önce yargı önüne çıkarılması yönünde.

Yalnızca Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan değil, Meclis’teki muhalefet partilerine göre de 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen ve onun devlet içinde örgütlenmiş izleyicileri bulunuyor.

Oysa Murat Özyaşar –henüz açıklanmasa da muhtemelen- ne Fethullahçılarla, ya da artık resmi söylemle “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ” ile ne de darbe girişimine karışmakla suçlanacak. Eşi Sibel Oral “muhtemelen açığa alınma nedenidir” tahmininde bulunuyor; yani öğretmen boykotu.

Eğer durum buysa Özyaşar, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçenlerde hükümete sorduğu “On bin öğretmenin darbeyle, Gülen’le ne ilgisi var?” sorusuna konu olan yaklaşık 11 bin öğretmenden birisi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar