Cumhuriyet Bayramı en çok kadınlara kutlu olsun

Cumhuriyet Bayramı onu reklam arası gibi görmeyen herkese kutlu olsun ama en çok kadınlara kutlu olsun.

Cumhuriyet Bayramı onu reklam arası gibi görmeyen herkese kutlu olsun ama en çok kadınlara kutlu olsun. Zaten o yüzden Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet devrimini hâlâ kabullenemeyip reklam arasının bitmesini bekleyenlerin ilk hedefi kadınların hak kazanımlarını olabildiğince geri almak, yıkıma oradan başlamaktır. Çünkü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının en çok kadınların bayramı olması gerektiğinin en çok farkında olanlar, kadını hâlâ erkeğin kölesi konumunda görmek isteyenlerdir. Bugün, kadına şiddete karşı İstanbul Sözleşmesinden çekilmesi için, boşanan kadına nafaka verilmemesi için çabalayan kadın düşmanı gerici yaklaşımlarda aynı kafayı görebiliyoruz.

Cumhuriyet devrimiyle gelen reformların adı konulmamış en önemlisi kadına mahkemelerde, eğitimde, siyasette erkeklerle eşit haklar verilmesidir; bu Atatürk’ün ufkudur. Yoksa Kurtuluş Savaşının ve Cumhuriyetin kurucu kadrolarının pek azının umurundadır bu. Kadın evdedir. Mahalle mektebine gönderilirse, erkek çocukların arkasında oturmak zorundadır. Kız çocukların okuma yazma bilecek kadar okula gönderilmesi dahi sorun olmuştur. Size çarpıcı iki örnek vereceğim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 398 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 921 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 278 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar