Cumhur İttifakı stratejik, Millet İttifakı taktik önemde

Aslında konuşacak çok daha önemli konularımız var. Koronavirüs salgını sonrası gerçek boyutlarını görebileceğimiz ekonomik küçülme, işsizlik, hayat pahalılığı gibi. Ama son günlerde bir Cumhur İttifakı – Millet İttifakı tartışması aldı yürüdü ki bu da siyasetin geleceği bakımından önemli. O nedenle kolaycı yaklaşımlardan uzak durup dikkatlice tahlil etmekte yarar var.

Bu konudaki en son gelişme, Millet İttifakının mucidi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerekirse Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın Deva Partisi’ne de TBMM’de grup kurabilmeleri için destek verebilecekleri beyanı oldu. Kılıçdaroğlu bu yöntemi daha önce Meral Akşener İYİ Parti’yi kurduğunda denemişti. CHP’li 15 milletvekili İYİ Parti’ye geçmiş, böylece 20 milletvekili barajını aşarak Meclis’te temsil imkânı bulmuştu. Kılıçdaroğlu CHP’ye oy veren vatandaşların iradesi üzerinden yaptığı bu manevranın hasatını 31 Mart yerel seçimlerinde topladı ve Akşener ile kurdukları Millet İttifakı büyükşehirlerin büyük bölümünü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’sinin elinden aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar