Bürokraside gergin bekleyiş: kim gidecek, kim kalacak?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “hukuk, ekonomi ve demokraside” yeni bir reform dalgası başlatacağını ilan etti. Seçim olmadı, yönetim değişmedi ama “yeni reform dalgası” neden gerekiyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “hukuk, ekonomi ve demokraside” yeni bir reform dalgası başlatacağını ilan etti. Seçim olmadı, yönetim değişmedi ama “yeni reform dalgası” neden gerekiyor? Yanıtı ağırlıkla ekonominin gidişinde yatıyor. Muhalefet liderleri bunun bir manevra olduğunu iddia ediyorlar. Muhalefete göre Erdoğan, damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığını bırakması ardından ekonomideki hasarı atlatmak amacıyla göstermelik önlemleri reform diye öne çıkaracak. Ancak bu göstermelik önlemler bürokraside pek çok ismi gergin bekleyiş içine itti. Çünkü Albayrak ile gelen isimlerin çoğunun Albayrak’la beraber gitme ihtimali ortaya çıktı. Ankara’daki soru, “Kim gidecek, kim kalacak?” sorusu.

Şu anda gergin bekleyiş içinde olan yüksek bürokratik kademelerde ve yönetim kurullarında olanlar daha çok Albayrak’a bağlı ve kontrolü altındaki kurum ve kuruluşlarda bulunanlar.

Öncelikle Erdoğan’ın 2018 seçiminden sonra birleştirdiği Hazine ve Maliye üst yönetiminde bulunanlar. Yeni Hazine ve Maliye bakanı Lütfi Elvan’ın bu kademelerde kendi rahat çalışacağı isimleri görmek istemesi sürpriz olmayacak zaten. Ama başkaları da var.
Saymaya başlayalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar