Bugün kadına şiddet, yarın nafaka, miras hakkı hedefte

Önce biraz içeriden bilgi vereyim. KADEM, kadına şiddete karşı İstanbul Sözleşmesinin kaldırılabileceği yolundaki o açıklamayı yapınca AK Parti bünyesinde sular durulmuş değil. Tam tersine, AK Parti bünyesindeki kadınlar arasında görüş ayrılıkları artmış durumda.

KADEM yönetimine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, kızı (ve KADEM yöneticisi) Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a mektuplar gönderiliyor, görüşmek için randevular talep ediliyor, “Bir anlatsak Cumhurbaşkanımız da anlayacaktır” naifliği içinde İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmemesi için çalışılıyor. Yani AK Parti cephesinde bütün kadınlar erkek egemenliğine gönüllü boyun eğme yanlısı değil. Şu anda “Kol kırılır, yen içinde kalır, Cumhurbaşkanını yıpratmayalım” mantığıyla bu temaslar gizli tutuluyor. Bunlar şehirli kadınlar, okumuş profesör olmuşlar, iş kurmuş, toplumda etkin yere gelmişler. Çünkü meselenin kadına şiddetle sınırlı olmadığından, bir sonraki adımda kadına nafaka hakkı, miras hakkının, Medeni Kanun’un tehlikede olduğundan endişe ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar