Ben dışarıdayım daha abi

Dün sabaha Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun evi basılarak gözaltına alındığı haberiyle haftaya başladık. Haftayı zaten 7 şiddetinde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) depremiyle...


Dün sabaha Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun evi basılarak gözaltına alındığı haberiyle haftaya başladık.


Haftayı zaten 7 şiddetinde Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) depremiyle kapamıştık.

Olağanüstü Halin getirdiği KHK imkânını sonuna dek zorlayarak savunma hakkının daha da kısıtlanması kendi başına bir heyulaydı.


Rektörlerin atanmasını Cumhurbaşkanı’na bırakan KHK da öyle…


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “AKP Anayasayı KHK’lar ile değiştiriyor, kendi Baaas rejimini kurmak istiyor” çıkışı gelmişti.


Yargı ve akademi üzerindeki siyasi etki artıyor derken, 30 Ekim akşamı Diyarbakır’dan Gültan Kışanak, Ayla Akat ve Fırat Anlı’nın PKK’ya yardım suçlamasıyla tutuklandığı haberi duyulmuştu.


31 Ekim sabahındaysa önce Murat’ı duyduk.


Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ü aradım hemen, neler olduğunu anlamak için.


Telefonu “Ben dışarıdayım daha abi” diye açtı; bugünlerde gazeteci milletinin içinde bulunduğu ruh halini özetliyordu.


Erdem, Cumhuriyet’in bir önceki yayın yönetmeni Can Dündar ile birlikte 92 gün hapis yatmış, Şubat 2016’da salıverilmişti.


O zaman Suriye’ye giden MİT kamyonları haberi nedeniyle Fethullahçı şebekeye, hükümet ve savcılarca yeni takılan adıyla Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yardım etmekle suçlanıyorlardı.


Dün savcılık tarafımdan yapılan açıklamaya göreyse, Cumhuriyet yönetici ve yazarları, hem FETÖ, hem de PKK’ya –üye olmadan- yardım etmişlerdi.


Artık Türkiye’de Kemalizmin, ulus devletin bayraktarlığını yapan Cumhuriyet gazetesinin nasıl olup hem darbeci-İslamcı çizgideki Fethullahçılara, hem Kürt ayrılıkçılığı uğruna terör eylemleri yapan PKK’ya yardımcı olduğunu anlamaya çalışmıyorum bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 399 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar