Avrupa yolu taşlarla dolu

Kendi açılarından komik çünkü birincisi Avrupa Parlamentosu'nun karar makamı Konsey üzerinde bağlayıcı etkisi yok. Nitekim AB Genişleme Sorumlusu Johannes Hahn -oylamanın bugün yapılacağı önceden belli...

Kendi açılarından komik çünkü birincisi Avrupa Parlamentosu'nun karar makamı Konsey üzerinde bağlayıcı etkisi yok. Nitekim AB Genişleme Sorumlusu Johannes Hahn -oylamanın bugün yapılacağı önceden belli olduğu halde- "biz işimize bakalım" dercesine Ankara'daydı. İkincisi, zaten müzakereler fiilen yapılamıyor ki, sadece kağıt üzerinde var.

Bizim açımızdan trajik, çünkü 2004 yılında AB uyum reformları döneminde Türkiye'yi ayakta alkışlayan aynı Parlamento, dün istenmediğimizi yüzümüze söyledi.

Eğer hükümetler, parlamentonun dediğine kulak asmıyorsa, bu Türkiye'nin gözden çıkartılamayacak kadar önemli olmasından kaynaklanıyor.

Nitekim AB İşleri Bakanı Ömer Çelik dün Parlamentonun siyaseti keselim ama ticaretle göçmen kontrolü devam etsin kararının söz konusu olmayacağını söyledi. Avrupa Parlamentosu'nun bu kadar sığ bir teklifle gelmesi, orada da akılların ne kadar karışık olduğunu gösteriyor.

Gelelim bu cephede dün Parlamento kararı çıktığı sıralarda neler olup bittiğine:

* Bir akşam önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Katar istediği müddetçe üssümüz açık kalır" dedi. Bu bir yönüyle Türk askerinin Körfez'deki sembolik varlığının Katar'ın Suudi Arabistan ile müzakerede koz olarak görülebileceğini akla getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar