Ana muhalefet ilk defa sokakta

İlk kez ana akım bir parti, üstelik cumhuriyetin kurucusu, şimdi ana muhalefet olan CHP, seçim ve referandum dönemi dışında sokağa çıkmış oluyor.Evet, bunu Meclis çalışmasını boykot etmeden...

İlk kez ana akım bir parti, üstelik cumhuriyetin kurucusu, şimdi ana muhalefet olan CHP, seçim ve referandum dönemi dışında sokağa çıkmış oluyor.

Evet, bunu Meclis çalışmasını boykot etmeden yapıyor, olabilecek en pasif şekilde yapıyor, ama sokağa çıkmış bulunuyor.

Dün kendisini Güvenpark önünde bekleyen, çok da fazla değil, belki de Valilik açıklamasını dikkate alarak bin, bilemediniz bin beş yüz kişilik kitlenin yanına parti otobüsünde Zülfü Livaneli’nin “Özgürlük” şarkısı eşliğinde gelen Kılıçdaroğlu “Artık bıçak kemiğe dayandı” dedi, “Herkes için adalet istiyoruz.”

Gelenler yalnızca Türk bayrağı ve üzerine “Adalet” yazılı küçük pankartlar taşıyordu, CHP bayrağı –tıpkı 16 Nisan referandumu öncesinde olduğu gibi- öne çıkarılmamıştı.

Sonra yürümeye başladı. Önce kalabalıkla, sonra kalabalığın önüne çıkarak, tek başına…

Doğrusu, öyle tek başına, her türlü saldırıya açık halde, elinde yalnızca bir pankartla yürürken bir zamanlar kendisine takılan “Gandi” lakabına en yakın mesafedeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 399 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar