Akşener’in Erdoğan’a çıkışı yenir yutulur cinsten değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son bir iki aydır ilmek ilmek ördüğü yeni imaj çabası yine kadınlar kayasına çarptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son bir iki aydır ilmek ilmek ördüğü yeni imaj çabası yine kadınlar kayasına çarptı. Tartışma Erdoğan, Fikri Sağlar’ın türban konusunda söylediklerine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında duran CHP Parti Meclisi’nin başörtülü üyesi Sevgi Kılıç’a atfen “almış yanına vitrin mankeni” demesiyle çıktı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok, başka bir partiden olursa vitrin mankeni. Ya biraz sesini kes ya. İnsanlara hakaret etmekten vazgeç” cevabı verdi ve kadınlardan “özür dilemeye” çağırdı. #ÖzürDileErdoğan etiketi 1 Ocak gecesi Twitter’de “Trend Topic”, yani en çok bahsedilen konu oldu. Ancak asıl yenir yutulur cinsten olmayan çıkış İYİ Parti lideri Meral Akşener’den geldi. Akşener “Ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken” dedi; “Çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla.”

Akşener’in çıkışı sadece Erdoğan’ girmek istemeyeceği bir alana itmekle kalmadı, aynı zamanda tartışmayı kadın cinayetleri konusuna da çekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar