Akşener: devletin vatandaşa vereceği 550 milyonu yok mu?

İYİ Parti lideri Merak Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Covid-19 salgını nedeniyle bağış kampanyası açması ve burada 550 milyon lira toplandığının açıklanmasını eleştirerek “Devletin vatandaşına harcayacağı 550 milyon lirası yok mu?” diye sordu.

YetkinReport’a yaptığı açıklamalarda, Erdoğan’ın İtalya’ya, İspanya’ya yardım gönderdiğini hatırlatan Akşener, “Ama bu iki ülkenin hükümetleri kendi vatandaşına IBAN gönderip yardım toplamıyor. Yeni Cami’de dilenip, Sultanahmet’te sadaka dağıtamazsınız” diye konuştu.
Erdoğan ve AK Parti hükümetinin İstanbul ve Ankara belediyelerinin açtığı ve kendisinin de emekli maaşını bağışladığı kampanyaları durdurmasını da kınayan Akşener “İstanbul ve Ankara AK Partide olsaydı, kendisi bu kampanyasını belediyeler üzerinden yapıp bir de ballandıra ballandıra anlatıyor olurdu” iddiasında bulundu. Erdoğan’ın “yenemediği öfkesinin faturasını vatandaş ödüyor” diye konuşan Akşener, salgınla mücadele için derhal zorunlu karantina ve halka doğrudan nakit yardım istedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 398 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 921 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar