AK Parti’nin arka bahçesi vakıflara yıllarca İstanbul belediyesi bakmış

Ekrem İmamoğlu’na yaylım ateşi asıl şimdi başlayacak gibi. Bunun nedeni 27 Ağustos’ta yaptığı bazı vakıf ve derneklere İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), eski deyimle “bakması” protokollerini iptal etmesi, daha fazla para vermeyi reddetmesi.

Bir Avrupa ülkesi büyüklüğündeki İstanbul’un temel belediye hizmetlerine, toplu taşımaya, sel baskınlarına karşı alınacak önlemlere, itfaiye teşkilatına, yeşil alanlara, deprem önlemlerine filan gitmesi gereken bütçesinin bir bölümü bazı vakıfların amaçlarına rahatça ulaşması için tahsis edilmiş. Paranın miktarı da açıklandı: 357 milyon liraya yakın. Hani masraf yapacağımız zaman altı sıfır atılmış halde, yatırım yapacağımız zaman büyük görünsün diye eski hesapla yapıyoruz ya, o hesapla “tam 357 trilyon, 500 milyar”.

Peki, bu para hangi vakıfların emelleri için harcanmış? Kırk küsur yıldır düzenlediği İstanbul Festivali ile ülkeye itibar katan İstanbul Kültür Sanat Vakfı’na (İKSV)? Ya da Türkiye’de çevre bilincini canlandıran, ormanlar kurulmasını sağlayan TEMA vakfına mı? Yeni nesillere matematik öğretmeye çalışan çabalayan Nesin Vakfına mı? Anne Çocuk Eğitim Vakfına (AÇEV) mı?
Hayır. İmamoğlu’nun ilan ettiğine göre bu paralar, bazısı AK Parti’ye, bazısı belli tarikat ve cemaatlere yakın şu vakıflara gidiyormuş: TÜRGEV, Ensar Vakfı, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Darü’l Fünun İlahiyat Vakfı ve Hoca Ahmet Yesevi Vakfı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 3 yorum