AK Parti’de neler oluyor? Maklube tartışmasının perde arkası

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün 18 Eylül’de “Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi veremezler” demesi AK Parti bünyesinde yeni bir Fethullahçılık tartışmasını başlattı.

Bakanın söz ettiği “maklube” yemeği doğrudan Gülen cemaatiyle bağlantılı bir anahtar kelime idi. Cemaat evlerinde öğrencilerin, genellikle yer sofralarında ortaya konan ve pilav üzerine et, ya da ne bulunursa onun konduğu bir Arap yemeği olan maklubeye topluca “kaşık sallamasına” atıfta bulunuyordu Gül.

Ve bu sözleri de aslında bir gün önce 17 Eylül’de Sabah yazarı Dilek Güngör’ün “Yargıda tehlikenin farkında mısınız?” yazısına tepki olarak söylemişti. Güngör “hassas kaynaklardan aldığım bilgilere göre” diye kaynak gösterdiği yazıda, Fethullahçıların gizli haberleşme sistemi ByLock kullandığı saptanan bazı isimler yargıda kilit yerlere getirildiğini yazıyor ve “Hani Adalet Bakanı Abdülhamit gül ‘Yargıyı FETÖ’cülerden temizledik’ demişti…” diye bitiriyordu.

Bir süredir siyaset ve sermaye çevrelerinin Güngör’ü Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak’ın söylemek isteyip de söyleyemediklerini öğrenmek için okuduğu biliniyordu. O nedenle Adalet Bakanı Gül’ün sözleri ilk aşamada Gül’ün, Albayrak’ın Cemaat okullarından mezun oluşuna bir gönderme olarak algılandı. Oysa biraz derine inince iş renk değiştiriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 398 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 921 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.586 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.080 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum