AK Parti fırsatı kaçırmak üzere

CHP dün Anayasa Mahkemesine 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında ilk başvurusunu yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Eylül değil, daha önceki görüşmelerinde Başbakan Binali...

CHP dün Anayasa Mahkemesine 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında ilk başvurusunu yaptı.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 22 Eylül değil, daha önceki görüşmelerinde Başbakan Binali Yıldırım’a “Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmalarında yaşanabilecek mağduriyetlere” ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerdeki hatalara dair görüşlerini yazılı olarak sunmuştu.

Yıldırım, bu görüşlerin dikkate alınacağını söylemişti.

Bunlar arasında ne vardı? Mesela askeri hastanelerin kaldırılmasının getireceği sorunlar vardı. Uluslararası uygulamalar açısından da soruna, yine 15 Temmuz sonrası hükümetin kararları içinde çözüm bulunabilir, örneğin Milli Güvenlik Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi olarak yeniden yapılandırılabilirdi.

Mesela KHK’lar Olağanüstü Hal sonrasında da geçerli olacak şekilde kanuni düzenlemeler yerine geçmemeli, darbe girişimi sonrasında normalleşme ve terörle mücadele amaçlarıyla kullanılmalıydı.

Bunu gidermenin bir yolu var mıydı?

Evet vardı.

Mesela Başbakan Yıldırım yeni bir KHK ile öncekilerdeki bazı maddeleri (mutlaka CHP’nin her istediğini olmasa dahi uzlaşılabilecek olanları) değiştirebilir bunun onayını ABD seyahatini yapıyor olsa da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan alabilirdi.

Olmadı. Dün başvuru için son gündü. CHP kendisini bağlamıştı. Bunu varoluş nedeni gibi gören CHP’li yöneticiler vardı. Başvuru yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.590 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar