Adaletin 300 günü

Son gelişmelerin kökü 6 Ağustos’ta Samsun’da oynanan Beşiktaş-Konyaspor kupa maçına uzanıyor.Binlerce Konyaspor taraftarı neredeyse 600 kilometre öteden gelmişlerdi Samsun’a. “Yaşa Mustafa Kemal Paşa...

Son gelişmelerin kökü 6 Ağustos’ta Samsun’da oynanan Beşiktaş-Konyaspor kupa maçına uzanıyor.

Binlerce Konyaspor taraftarı neredeyse 600 kilometre öteden gelmişlerdi Samsun’a. “Yaşa Mustafa Kemal Paşa, yaşa” yazılı pankartı alınmayan stada meşaleler, hatta bıçaklar girebilmişti. Maçın sonlarına doğru meşalelerden göz gözü görmez hale gelmişti stadyum. O arada sahaya sustalı bıçak atıldı ve hakem tarafından el konularak polise teslim edildi. Maçı Konyaspor’un 2-1 kazanmasıyla da Konysaspor taraftarları, henüz Beşiktaşlı oyuncular ve hakemler çıkmamışken sahaya hücum etti.

Türkiye Futbol federasyonu (TFF) 10 Ağutsos’ta sadece Konyaspor’a değil, başkanı Fikret Orman’ın tepkisi nedeniyle Beşiktaş’a da ceza verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, 19 Ağustos’ta AK Parti’nin oy deposu saydığı Konya’daki bir açılış sırasında “Konyaspor’a verilen cezanın hafifletilmesi için elinden geleni yapacağı” sözü verdi.

Ancak 22 Ağustos’ta Konyaspor Başkanı Ahmet Şan’ın evi polislerce basıldı. Telefonu ve bilgisayarına el kondu. Devletin istihbarat birimlerine gelen bilgiye göre telefonunda ByLock programı vardı.

ByLock, yargı tarafından Fethullahçı örgütlenmenin üyeleri arasında gizli haberleşme kanalı ve dolayısıyla iddianamelerde yazıldığı şekliyle “Fethullahçı Terör Örgütü- FETÖ” üyeliği için güçlü gösterge sayılıyor. Telefonunda ByLock olduğu için bugüne dek binlerce kişi hapse atılmış durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar