Erdoğan, Gökçek’e mecbur mu?

Fotoğraf, bir haber ajansından gelmiyordu, Melih Gökçek’in bir çalışanının, EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu’nun Twitter hesabından yayınlanmıştı; “Bakın aramızda...

Fotoğraf, bir haber ajansından gelmiyordu, Melih Gökçek’in bir çalışanının, EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu’nun Twitter hesabından yayınlanmıştı; “Bakın aramızda hiçbir sorun yok, her şey yolunda” mesajı vermesi amaçlanıyordu belki de.

O arada Gökçek’in AK Parti tarafından istifasının istenmediği bilgisi düştü- haber merkezlerine. Önceki gün istifasını açıklayan AK Partili Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in altının oyulduğu iddialarıyla istifası ardından Balıkesir Belediye Başkanı Edip Fuat Uğur, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da isyanlardaydı. AK Parti sözcüsü Mahir Yılmaz hiçbir belediye başkanının istifasının istenmediğini açıkladı.

Aslında siyasette eski ama eskimeyen bir taktiktir: eğer iş resmiyete dökülmek istenmiyorsa, gitmesi istenen kişinin ismi siyaset kulisine fısıldanır ve çarklar dönmeye başlar, isim yıpranır, koşullar olgunlaşır ve maksat hâsıl olur.

Şu anda görmekte olduğumuz da bu siyaset taktiğinin uygulanması mıdır? O konuda kanıtımız yok ama dün Gökçek’in bir çalışanı tarafından yayınlanan düşman çatlatma fotoğrafından bir gün önce, 3 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söyledikleri ortada.

Yine Mahir Ünal’ın, gayet ustaca “Bende bilgi yok ama…” mealindeki açıklamasından dakikalar sonra Erdoğan, bir meslektaşımızın Gökçek’in istifasını sorması üzerine “Şu anda böyle bir şey yok” dedi, “Ama bundan sonra olmayacağı anlamına kesinlikle gelmez”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar