Irkçı vicdansızlık cezasız kalmamalı

Hiç mi vicdan, utanma, insanlık kalmadı? Biraz utanma ve vicdan sahibi herkesin tüylerini diken diken etmiş olması lazım; HDP’li Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı...

Hiç mi vicdan, utanma, insanlık kalmadı? Biraz utanma ve vicdan sahibi herkesin tüylerini diken diken etmiş olması lazım; HDP’li Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıdan söz ediyorum.

Aysel Tuğluk, tutulduğu hapisten bu cenaze için izin alıp getirilmiş, bütün bu acıyı katmerli yaşadı ne yazık ki.

78 yaşında vefat eden Hatun Tuğluk’un cenazesi Ankara’nın Gölbaşı kabristanına bu vicdansız zorbalık nedeniyle gömülemeyince, memleketi Tunceli’ye götürülüp dün defnedildi.

Ne kadar utanç verici bir durum…

Ne İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir süre sonra olay yerine gidişi, saldırıyı kınaması, ne hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ’ın net biçimde saldırıyı kınaması, ne sözcüsü İbrahim Kalın’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan adına saldırıyı lanetlemesi bu acı ve utancı azaltmıyor.

Bu tepkiyi göstermemiş olsalardı bir de onun acısı eklenmiş olacaktı, yapmaları azaltmadı ne yazık ki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar