15 Temmuz Komisyonu Başkanı: Genelkurmay ve MİT’ten cevap bekliyoruz

Meclis 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’ndan Reşat Petek, Genelkurmay ve MİT’e yazılı olarak sordukları sorulara henüz yanıt alamadıklarını söyledi.Komisyonun AK Partili Başkanı Petek...

Meclis 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’ndan Reşat Petek, Genelkurmay ve MİT’e yazılı olarak sordukları sorulara henüz yanıt alamadıklarını söyledi.
Komisyonun AK Partili Başkanı Petek telefon görüşmemizde soruları yanıtlarken, bu durumu da komisyon raporunun hâlâ yazılamamış olmasının nedenleri arasında saydı.
Diğer nedenler arasında komisyon raporunun yazım çalışmaları arasına Anayasa referandumunun girmiş olması ve kamu kurum ve kuruluşlarından alınan bilgiler üzerine değerlendirmelerin tamamlanmamış olması da var.
Üç ay süren çalışmalarını 4 Ocak 2017’de bitiren komisyonun rapor taslağında yer aldığı varsayılan bazı iddialar, 16 Nisan Anayasa referandumu kampanyası boyunca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında tartışma konusu oldu. Örneğin Kılıçdaroğlu, darbe girişimine ilişkin olarak “FETÖ’cülerin siyasi bağlantıları” ve “ByLock kullanan vekiller” konusunu açtıkça, Erdoğan “Ne biliyorsan açıkla, ama 16 Nisan’dan sonraya bırakma” karşılığını verdi.
15 Temmuz Komisyonu Başkanı: Genelkurmay ve MİT’ten cevap bekliyoruz
Kılıçdaroğlu’na neden açıklamadığı sorulduğunda, “Bizim istihbarat örgütümüz yok, elimizdeki her şeyi hükümete iletiyoruz” cevabını veriyor, adres olarak da 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nu gösteriyordu.
Komisyonun CHP’li üyesi İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise ne taslak raporun kendilerine verildiğini ne de yazımına, âdet olduğu şekilde muhalif parti danışmanlarının alındığını iddia ediyordu.

Bu ve diğer iddiaları Komisyon Başkanı Reşat Petek’e sorunca şu yanıtları aldık:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 401 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.588 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar