İki ay önce iki ay sonra!

Gruptan lider ve namağlup çıkan Beşiktaş iki ay önce kura çekildiğinde oynadığı futbolla çok daha güven veren bir takımdı. O kuradan iki ay sonra enerjisi düşük bir Beşiktaş vardı sahada....

Gruptan lider ve namağlup çıkan Beşiktaş iki ay önce kura çekildiğinde oynadığı futbolla çok daha güven veren bir takımdı. O kuradan iki ay sonra enerjisi düşük bir Beşiktaş vardı sahada. Evet, ilk 15 dakika oyunu dengeledi, evet Love karşı karşıya kaçırmasa diyebilirsiniz ama maçın kaderini Atiba ve Vida çizdi. Geri pasıyla takım arkadaşını zorda bırakan Atiba idi. Vida da acemice bir hareketle kırmızıyı gördü, son adamın müdahale ederken, biraz daha eti kemiğinden sıyırmasını bilmesi lazım. Medel'i orta sahada Oğuzhan ve Tolgay'dan daha sert olduğu için tercih eden Şenol Güneş, 10 kişi kalınca Şilili oyuncuyu stopere çekti ve bu tercih Beşiktaş'ın hücum etme ihtimalini ortadan kaldırdı. Love'un arkasında hareketli oynayan Talisca, Atiba'nın yanına gelince iş Quaresma'nın yeteneğine kaldı. Beşiktaş'ın 31.4 yaş ortalamasıyla sahaya çıkan takımı karşısında Bayern Münih, Robben ve Ribery gibi usta ama emektar oyuncularını kenarda tutmuş ve 27.6 yaş ortalamasıyla oyuna başlamıştı. Bu oyunda yaş ortalamasında 4 müthiş bir farktır üstelik Beşiktaş 74 dakika 10 kişi oynarken!
30 yaşın üstünde olmayan 3 Beşiktaşlı vardı sahada. Bunlardan biri Vida oyundan atıldı. Talisca hücum yerine savunma yapar oldu ve üçüncüsü Caner… Karşısında sonradan oyuna giren 34 yaşında Robben varken sahada tel tel döküldü Caner… Şampiyonlar Ligi'nde kimsenin bu kadar güçsüz olmaya hakkı yok.
Caner kendine bakmıyor, kafası futbolda değil. Güneş onu oyundan aldığında çok geçti… Pepe tecrübesiyle takımı ayakta tutmaya çalıştı ama Beşiktaş, 2-0'dan sonra teslim bayrağını çekti. Allianz Arena'da Bayern Münih'e karşı maçın büyük bölümünü 10 kişi oynamak elbette zordur ama Şenol Güneş ve öğrencilerinin de kendilerine sorması gereken bir soru var:
Gerçekten bu eşleşme için iyi çalıştınız mı? Hazır mıydınız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hazırlık maçı deyip geçmek olmaz! 27 Mart 2024 | 112 Okunma İsmail Kartal isyan etti! Hocayı iyi dinlemek lazım 26 Mart 2024 | 223 Okunma Türkiye’nin en sevilen takımı Fenerbahçe! 25 Mart 2024 | 316 Okunma Güzel şeyleri atlamayalım… 22 Mart 2024 | 45 Okunma XXXL kaos! 14 Mart 2024 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar