Karakterli futbol

Deplasmanda F.Bahçe derbisinin ardından Trabzonspor'a karşı oynamak zaten zordur, Beşiktaş bu iki maçın arasında Leipzig ile Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. O maçın ikinci yarısında...

Deplasmanda F.Bahçe derbisinin ardından Trabzonspor'a karşı oynamak zaten zordur, Beşiktaş bu iki maçın arasında Leipzig ile Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. O maçın ikinci yarısında yıpranan ama kazanmayı başaran takım dün Quaresma-Oğuzhan ve Atiba, yani gücünün yarısını cezalar yüzünden tribünde bırakmıştı. Buna rağmen, Vodafone Park faktörüyle iyi başladılar. Avrupa'da kiralık oynadığı takıma Talisca kadar katkı veren başka bir futbolcu var mıdır? İkinci sezonunda da aynı zerafetle devam ediyor genç oyuncu. Dün de jeneriklik bir golle takımını öne geçirdi.
Trabzonspor, İstanbul'da Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında iki kez öne geçip iki kez yakalanmıştı.
Bu kez geriden gelmek zorundaydılar, başardılar da. Olcay'ın golü ve ardından eski formasına saygıdan yaşamadığı gol sevinci, bunlar güzel hareketler… Beşiktaş orta sahasını daha fazla baskı altında tutabilirdi Ersun Yanal. Özellikle kanatlarda rakibini çok yıprattı (beklerinden hücumda istediği verimi alamasa da) ama ikinci yarıda bir anlık hatada Lens çabukluğunu kullanıp nefis bir gol attı. İki golü de ceza sahası dışından yiyen Onur için futbol şanssızlığıydı bu goller. Fabri nefis kurtarışlarıyla maça damga vurdu, Abdülkadir'in plasesini ve oyuna sonradan giren Yusuf ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda İspanyol kaleci devleşti. Hafta içinde SABAH'a verdiği röportajda bu maçın öneminin altını çizen ve karakterli bir oyundan bahseden Yanal'ın bu vaadini yerine getirdiğini söyleyebiliriz.
70'den sonra düşen rakibini köşeye sıkıştırdı, Rodellega'nın kafa golünün ardından maçı da kazanabilirlerdi.
Lens karşı karşıya atsa 3-1 de olabilirdi tabela. Trabzon için kader anı 90+'da Rodellega'nın kaçırdığı net pozisyondu. Yerden yere vurduğumuz Süper Lig'de keyifli, bol gollü ve tempolu maçlar izliyoruz. Biraz lige sahip çıkalım.
Fırat Aydınus için de şunu söyleyebilirim. Talisca'nın Kucka'ya yaptığı faulde olduğu gibi kart standartında hatalar yaptı.

"Güneş'in eksik takımı, yorgunluğun da etkisiyle taraftarının tezahüratıyla ayakta kaldı"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmza üzerinden yeni kaos senaryosu! 18 Nisan 2024 | 138 Okunma Ah hocam ah! 12 Nisan 2024 | 95 Okunma Birlik yok ayrılık çok 10 Nisan 2024 | 81 Okunma Şimdi Fenerbahçe ne kazandı? Muhasebe zamanı! 08 Nisan 2024 | 180 Okunma Bu ceza kime! Depremzedeye mi, U19’a mı, futbolun aktörlerine mi? 04 Nisan 2024 | 272 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar