Mekan oynattı!

Beşiktaş maça öyle bir başladı ki başımız döndü. İlk 20 dakika rakibini boğdu, ezdi, hapsetti, yok etti adeta.. Siz belki televizyon başında kaleci Fabri'yi görmediniz bile.. Oyun tamamen bu dakikalarda Leipzig...

Beşiktaş maça öyle bir başladı ki başımız döndü. İlk 20 dakika rakibini boğdu, ezdi, hapsetti, yok etti adeta.. Siz belki televizyon başında kaleci Fabri'yi görmediniz bile.. Oyun tamamen bu dakikalarda Leipzig alanında oynandı. Bu baskı da meyvesini verdi ve Cenk'in Babel'e servisiyle takım öne geçti. Fakat 25'ten 40'a kadar oyunun üstünlüğünü siyah beyazlı takım, Almanlara kaptırdı. Orta sahadaki ayağı pas alışkanlığının Leipzig tarafından bozulması da yapılan pas hatalarının başlıca nedeniydi. İşte "aman bu dakikalarda kalemizde bir gol görmeyelim" derken, bir kontratak sonucunda nefis bir Quaresma ortası, usta Talisca'nın golü koklayan yeteneği ile devreyi 2-0 önde bitirdik. Bu skor böyle bir rakibe karşı harika bir sonuçtu.
Leipzig bir proje takımı.. Çok genç kadroları var. Beşiktaş'tan da yaş olarak 4 yaş küçük bir ekip. İkinci yarıda yenilecek bir gol bile Beşiktaş'a 3 puanı getireceği için bu bölümü genelde savunmada geçirdi temsilcimiz.
Elektriklerin kesildiği ana kadar da Alman takımı tehlikeli pozisyonlar buldu.
Kabul edelim ki bu takım geçen sezon Bundesliga'yı ikinci sırada bitirmiş iyi bir ekip ve bunu bize ikinci yarıdaki futbolları ile gösterdi.
Ama Beşiktaş tecrübesiyle, Fabri'nin kritik kurtarışlarıyla skoru korumasını bildi.
Gruplarda 2'de 2 yapmak büyük bir başarı..
Bir sözüm de Beşiktaş taraftarına.. Takımlarına yine dört dörtlük bir destek verdiler.
Bu stada gelen takımlar zaten kafadan 1-0 geride maça başlıyor. Atmosfer, deplasman takımlarını resmen eziyor. Leipzig'in hocasının maç sonunda, "Atmosfere yenildik" demesi hiç tesadüf değil... Tebrikler Beşiktaş, Türkiye'ye kazandırdığın prestij ve puanlar için.. Artık bize de şunu söylemek düşen.. Sıradaki gelsin..

"Beşiktaş'ın stadına gelen takımlar zaten kafadan 1-0 geride maça başlıyor."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1907 derneği rahatsız: Bedelini ağır öderiz! 29 Mart 2024 | 5 Okunma Hazırlık maçı deyip geçmek olmaz! 27 Mart 2024 | 114 Okunma İsmail Kartal isyan etti! Hocayı iyi dinlemek lazım 26 Mart 2024 | 223 Okunma Türkiye’nin en sevilen takımı Fenerbahçe! 25 Mart 2024 | 316 Okunma Güzel şeyleri atlamayalım… 22 Mart 2024 | 45 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar