Yolun sonu!

Perşembenin gelişi misali… Sadece rakamlarla ekonomiyi yönetmeye çalışırsan elde edeceğin sonuç seni her zaman buraya getirir. Ekonominin durumunu gösteren döviz-faiz-borsa seviyeleri ayar verilebilir araçlar. En azından...

Perşembenin gelişi misali… Sadece rakamlarla ekonomiyi yönetmeye çalışırsan elde edeceğin sonuç seni her zaman buraya getirir.
Ekonominin durumunu gösteren döviz-faiz-borsa seviyeleri ayar verilebilir araçlar. En azından bir süre için… Varlık Fonu borsada alım yapar, kamu bankaları ellerindeki dövizi satar, Merkez Bankası da faizi yüksek tutarsa dünyadaki sıcak para içeri dolar. Peki, nereye kadar?

* * *

Öncelikle para politikasında yolun sonundayız. Elimiz kolumuz bağlı… Faizi düşürsek günübirlik yüksek faizi seven sıcak para kaçacak. Kaçarken bozdurduğu dolarlarını geri alacak. Dolar artacak. Ne hedefler tutacak ne enflasyon duracak! Nitekim faizler her gün bebek adımlarıyla yükseliyor. Bir yılda kat ettiği yol ülkeyi kredi ile yatırım yapılamaz hale getirdi. Kredilerin artış hızı Kredi Garanti Fonu’nun tükenmesi ile durma noktasına geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar