Yazlık Saray’a 170 metre iskele!

Uydu görüntülerine göre Marmaris Okluk Koyu’ndaki “Yazlık Saray” bitmiş. Hani orası halkın, milletin sarayıydı? Neden bittiği bize haber verilmedi? Sonuçta vergilerimizle yapılmadı mı? Parasını...

Uydu görüntülerine göre Marmaris Okluk Koyu’ndaki “Yazlık Saray” bitmiş. Hani orası halkın, milletin sarayıydı? Neden bittiği bize haber verilmedi? Sonuçta vergilerimizle yapılmadı mı? Parasını ödediğine göre ne olduğunu bilmek milletin hakkı!
Hatta açılış yapılmış, ilk konuk ağırlanmış. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama sosyal medya hesabından fotoğraflar paylaştı. Bu sayede resmi olarak bittiğinden haberdar olduk.

★★★

İşin enteresan tarafı Arnavutluk Başbakanı yayınladığı fotoğrafı “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazlık evinde” notuyla paylaştı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı diye paylaşmadı! Oysa “Erdoğan’ın sarayı diye nitelemeleri yanlış. Burası, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk milletinin sarayıdır” diyen bizzat Erdoğan’dı… Konu “yazlık” olunca durum değişmediğine göre…

★★★

Saray kelimesine karşı bir alerji mevzubahis olup mevcut olana “külliye” deniliyor. O zaman buraya da sayfiye diyelim. Yazlık külliye nasıl? Selamlık, imarethane, bazilika falan da denilebilir.
Lakin “saray” denmez! Halk orayı “saray” olarak algılarsa maazallah tepki falan gösterir. Bırakın bu işleri, koyarsın adını “yazlık saray” geçersin. Kimsenin tepki falan göstereceği yok. Sonuçta yol yaptı, köprü yaptı. Daha önce bu millet boğazdan yüzerek karşıya geçiyordu. Yol görmemişti. Kim ne diyecek?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar