Verdiniz yetkiyi gördünüz etkiyi!

Geçen yıl 19 Haziran’da Adana’da iş dünyası ile buluşan Erdoğan; “Yetkiyi bana verin. Faizle, kurla mücadeleyi bana bırakın” dedi...


“Ben 16 yıldır yapıyorum bu işi” diye başlayıp, “Tamam, son dönemler biraz sıkıntılı geçti. O iş bende, sen rahat ol, garantisi benim” tadında devam etti.

★★★

Seçim bitti. Ülkenin yönetim sistemi değişti. Kıyıda köşede kalmış ne kadar yetki varsa kendisine devredildi. Vatandaş aynı şeyleri düşündü, aynı şeyi yaptı, aynı kişilere oy verdi. Gördü etkiyi. Cebinden ödedi bedelini.
Peki, ekonomi iyileşti mi? Hayır! Daha kötüye gitti. Aynı şeyleri düşünürsen aynı şeyleri yaparsın. Aynı şeyleri yaparsan aynı sonuçlara katlanırsın.

★★★

O ne yaptı? Ekonomiyi damadına bıraktı. Bu iş liyakat işidir. Takım ve güven işidir. Bu işi bana bırakın ben hallederim, içinden geçerim, aklını alırım tarzı ile olmaz. Ne Amerika, ne İngiltere, ne başka bir ülke… Kimse başaramaz!
Bir kere faiz ve kur ile mücadele edilmez! Bunlar problem değildir, belirtidir. Ekonomiyi nasıl yönetiyorsan ona göre dengelenir. Kısaca yediğin hurmaların tırmalamasıdır. Ekonominin aynasıdır.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 455 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar