Vatandaşı soydular başucuna koydular!

Sözcü Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu'nun bugünkü (23.01.2022)'' Vatandaşı soydular başucuna koydular!'' başlıklı yazısı.

Nasıl oluyor aklım almıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı böylesine bir rezalet karşısında o koltukta hâlâ nasıl oturabiliyor?

Hikaye çok enteresan… Bildiğin soygun yapmışlar, yakalanmışlar.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik üretim-dağıtım şirketinin faturalarda yanlışlıkla veya kasti olarak fazladan para tahsil ettiklerini tespit etti. Ne kadar? Tam 11 milyar lira… Kime yaslamışlar? Vatandaşlara! Kasti veya yanlışlıkla!

Açıklamada, “Gerçek dışı bildirimleri tespit edilen 40 şirket hakkında…” diyor. Açıklamayı şirketler yapmaz, şirket çalışanları yapar. Onlar hakkında neden hırsızlık, soygun, dolandırma davası açmazlar?

Vatandaşın biri açlıktan 5 liralık ekmek çalsa yıllarca yatar mahpusta… Para büyük olunca kanunda yok mu ceza? Çalacaksan büyük çalacaksın illa!

İşin güzel tarafı para olarak geri ödemeyecekler. Faturalardan düşecekler! Kime ne kadar fazla ödetildiği belli olmadığı için kafalarına göre takılacaklar.

“Elektrik şirketleri sizi 11 milyar lira soymuş, biz fark etmemişiz, olur böyle şeyler” deyip pişkince görevlerinin başında olmaları da başka bir rezalet…

Hukuk devleti burası ama işin yoksa sabaha kadar adaleti ara… Bulursan tut,
bırakma!

Türkiye'ye sığır satmayanı ülkeden saymıyorlar!
Türkiye, Macaristan'dan 5 bin canlı hayvan sipariş etti. Brezilya'dan da 15 bin canlı hayvan daha alınacak haberi geldi. Sen nasıl bir hayvansın da Türkiye'de yetiştirilemiyorsun? Otunu mu sevmiyorsun?

Türkiye artık tarım değil, sanayi ülkesi diyen sığırlar var. Güzel kardeşim Almanya ne ülkesi? Otomobilini, makineni Almanya'dan ithal etmiyor musun? Sanayinin hası adamlarda… Sen bu Almanya'dan sığır da ithal ettin!

Ya Fransa? O da sığır sattı sana… Dünyanın bir ucu… Uruguay… Uçakla gitmeye kalksan, buradan 17 saat sürüyor. Türkiye, Uruguay'da kriz çıkarttı!

Bizde sığır yetiştirilmeyince gözümüzü Uruguay sığırlarına diktik. Uruguay Hükümeti; “Bu Türklere sığır yetiştiremiyoruz” deyip sınırsız sığır ihraç edemeyeceklerini belirterek Türkiye'nin bu ülkeden ithalat yapmasını sınırladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar