Varlık işsizliği!

İşsizlik açıklandı. İşsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 259 bin kişi artarak 4 milyon 668 bin kişiye ulaştı. Seçim tadında işsiz sayımı…...

İşsizlik açıklandı. İşsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 259 bin kişi artarak 4 milyon 668 bin kişiye ulaştı. Seçim tadında işsiz sayımı… Geçersiz işsizler tekrar sayılsa tablo daha da kararırdı.
Sahi Maltepe’deki sandıkları 15 gündür sayamayanlar, işsizleri nasıl saydılar? Sayımı devletin bağımsız kuruluşu Anadolu Ajansı gibi yapıyorlarsa, geçerli işsiz sayısını en az ikiye katla! İstatistik Kurumu kırpa kırpa zar zor ulaştı bu rakamlara…

★★★

Bu son 10 yılın en kötü işsizliği diyenler var. Yanılıyorlar! Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kötü işsizliği… Türkiye İstatistik Kurumu’nun işsizlik tanımını değiştirdiğini ve eskiden işsiz sayılanların artık işsiz sayılmadığını unutuyorlar.
Sorsan, “varlık işsizliği” diyecekler. “Millet de var ki çalışmıyorlar” diye iddia edecekler. Neyse ki yıl sonuna kadar 2.5 milyon kişiye istihdam sözü veren bir Hazine ve Maliye Bakanı’mız var. Herhalde yeni işsiz kalanları da bu sayıya katarlar!

★★★

“Yeniden dengelendik, şimdi şahlanacağız” masalları ile nereye kadar? Bırak şahlanmayı, yere yapışmışsın! Son tahlilde, ülkede 82 milyon kişi yaşıyor, 27 milyonu çalışıyor! Bilmem anlatabildim mi?
Özel sektörde yatırım falan kalmadı. Yatırım yoksa ne yapacaksın fazla elemanı? IMF, 2019 yılı için Türkiye’de yüzde 2.5 daralma öngörüyor.
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s biraz daha iyimser… “Yüzde 2 oranında küçülür Türkiye” diyor. Zira anlamadıkları, Türkiye büyümede de hesaplama yöntemini değiştirdi. İstese bile küçülemiyor!

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 455 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar