Üniversite okuyacağına milletvekili olsana!

Bu hafta sonu hem ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci karne alarak yaz tatiline girecek. Hem de üniversite okuma hayali kuran milyonlarca öğrenci sınavda ter dökecek.

Zira kanun geçirdiler, iş hayatında en dandik işlerde bile tecrübe bekleniyorken, 18 yaşına basınca direkt milletvekili seçilebiliyor gençler! Neden uğraşıyorlar sınavla, üniversiteyle?

★★★

Gelişmiş bir ülkenin olmazsa olmazı nedir? Para mı? Doğal kaynak mı? Hepsi hikaye… Önce iyi bir eğitim gerekiyor… Sonrasında para da, demokrasi de, adalet de, gelişmişlik de, kaliteli yaşam da arkasından geliyor.
İyi eğitim derken? Türkiye’deki mevcut sistemle değil iyiye ulaşmak, vasatı yakalarsan öp başına koy.

★★★

Ot gibi biten özel üniversitelere ne demeli? Parası olup da mezun olamayanı dövüyorlar. O derece…
Bir binayı çevirip, üniversite yapıyorlar. İçeride eğitmen namına ne profesör var ne doçent… Ders seçiyorsun, dersi kimin vereceğini bilmiyorsun! Sadece parasını veriyorsun.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar