Ülkeyi yönetmeyi kolay mı sandın?

Sen git ülkeyi 17 yıldır tek başına yönet, sonra durumdan şikayet et! Bulduğun çözümler ile insan aklıyla alay et. Ekonomiyi mahvet. İşte budur maharet!

Döviz artınca “Türkiye düşmanlarının işi” diyelim. Çok yoğun ekonomik saldırıya maruz kaldığımızı söyleyip sorumluluğu üzerimizden atalım.
Çaktırmadan faizleri artırıp, “Artırmadık” diyelim. Faizden haz etmediğimizi de belirtelim.

★★★

Kamu bankalarına her gün döviz satması için emir verelim. Sattığı dövizin, kimin dövizi olduğunu açıklamasın. Üzümünü yiyen bağını sormasın!
Bankalar kâr etti, hepsi faiz düşürsün. Bankalar herkese kredi versin. Kredi vermeyen banka müfteri ilan edilsin.
Diğer yandan herkes para biriktirsin, tasarruf etsin. İşsizlik Fonu’nu zaten yemişsin. Onun yerine zorunlu BES gelsin. Yanına da Kıdem Tazminatı Fonu eklensin. Bunları birleştirip “fon” yapalım. Hükümetin emrine kaynak olarak sunalım.

★★★

Para yetmeyince Merkez Bankası’na başvuralım. İhtiyaç akçesinde biriken 46 milyar lirayı normalde piyasaya sürülmeyecek bu parayı bir sonraki torba yasada Hazineye aktaralım. Bir anlamda para basalım. Ayda bir paket açalım, bunu televizyonlarda işadamlarına yorumlatalım. Hepsi çok beğensin, hükümete teşekkür etsin. Şirketi batarken de kimseye söylemesin.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 536 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 461 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 495 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar