Ülkeyi ayakta tutanlar arabası olanlar!

Enteresan tabii… Önce ek Motorlu Taşıtlar Vergisi getirildi. Sonrasında Anayasa Mahkemesi’ne iptali için başvuruldu. Nitekim bu ek vergi 2003’te iptal edilen kararın birebir aynısı… Haliyle aynı karar...

Enteresan tabii… Önce ek Motorlu Taşıtlar Vergisi getirildi. Sonrasında Anayasa Mahkemesi’ne iptali için başvuruldu. Nitekim bu ek vergi 2003’te iptal edilen kararın birebir aynısı… Haliyle aynı karar alınmalıydı.

Anayasa aynı anayasa, ilgili maddeler aynı… Raportörü bile beklemeden acil karar verildi. Tek bir karşı çıkma olmadan oy birliği ile 2023’te ek vergi olarak kabul edildi.

Arabası olan herkes ödeyecek yani… Bilin bakalım o yıldan bu yıla ne değişti?

★★★

“Evinde arabası dahi olmayan benim halkım, benim vatandaşım, bugün bırakın bir arabayı birçok yerlerde iki araba evlerimizde var” demişti. Belli ki Saray’dan bakınca vatandaş, şaşalı, debdebeli, çılgın bir hayat yaşıyormuş gibi görüyor. Tanzim satış kuyrukları bile “varlık kuyruğu” olarak niteliyor. Halen anlayamadım, acaba hangi halktan bahsediyor?

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 711 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar