Üç vakte kadar patlar!

Merkez Bankası Başkanı’na “Diğer Merkez Bankaları faiz artırıyor” dediklerinde verdiği tarihi yanıt şu şekildeydi: “Zaman kimin haklı olduğunu gösterecek!”Tam bir yıl önce yine eylül...

Merkez Bankası Başkanı’na “Diğer Merkez Bankaları faiz artırıyor” dediklerinde verdiği tarihi yanıt şu şekildeydi: “Zaman kimin haklı olduğunu gösterecek!”

Tam bir yıl önce yine eylül ayı toplantısında Merkez Bankası politika faizlerini indirmeye başladı. Yüzde 19 olan faiz yüzde 12’ye kadar geri çekildi.

★★★

Aynı süreç içerisinde İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon 4 katına, gerçek enflasyon 10 katına çıktı. Cari açık ikiye katladı. Dolar kuru 2.5 kat yükseldi. Sizce zaman bize ne dedi?

Yanlış kararların bedelini ülkeyi yönetenler ödemiyor ki! Biz ödüyoruz. Fakirleşiyoruz. Hayat kalitemizi düşürüyor, sefilleşiyoruz.

Daha iki gün önce New York’ta “ben ekonomistim” diyen ülkeyi yöneten, keşke o topraklarda ekonominin nasıl yönetildiği ile ilgili de bir gözlem yapsaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar