Tuttuğunuz dolarlar bakalım ne olacak?

Kahvede oturdum, bir çay söyledim. Yan masadaki dayı; “Dolar alanlar şimdi kara kara düşünüyor. 6’dan dolar alanlar, ne yapacağız şimdi dolar 5’lere düştü diyor… Ha ha… Siz tutmaya devam edin...

Kahvede oturdum, bir çay söyledim. Yan masadaki dayı; “Dolar alanlar şimdi kara kara düşünüyor. 6’dan dolar alanlar, ne yapacağız şimdi dolar 5’lere düştü diyor… Ha ha… Siz tutmaya devam edin elinizde o dolarlar bakın ne olacak. Bu iş böyle… Siz daha çok beklersiniz” dedi, diye anlatsam sorun yok!

★★★

Bunları kelimesi kelimesine söyleyen ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı! Ülke sanayisi göçmüş, ülke küçülüyor, şirketler ya konkordatoya gidiyor ya iflas ediyor. Enflasyon düşmüyor. Millet işsizlikten kırılıyor. Bakan hâlâ; “Siz tutmaya devam edin elinizde o dolarları bakın ne olacak” diyebiliyor. Koca bakan yatırım tavsiyesi veriyor!
Vatandaşın doları olsa… Bakan beye güvenip; “Hazine’nin patronu söylemişse vardır bir bildiği” deyip, bütün dolarlarını bu fiyattan satsa… Oldu ya, dolar da bir anda 6 liraya çıksa… Vatandaşın zararını kim ödeyecek? “Siz daha çok beklersiniz” diyen bakan bey mi üstlenecek?
Yakın tarihimiz benzer örneklerle dolu… Hepsinin sonu da hüsran oldu…

★★★

Şu aralar sesi pek çıkmayan Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut doların 1 lira olacağını söylediği gibi Euro’nun da gazoz kapağı olacağını söylüyordu. Gerçekten kapak oldu!
Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı; “Dolar yıl sonunda 1.92 olacak” dedi… Dolar bir daha o seviyeyi hiç görmedi!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, dolar o sıra 2.58 lirada… “Dolarla oynayanların ellerinde patlayacak ve elleri yanacaktır” dedi… Dolar gerçekten patladı, alev aldı gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilir” dediğinde dolar 2.59’daydı…
Hiç unutmam o gün aklıma Tarkan’ın; “Gel gel gel güzelim, gel hiç acımayacak” şarkısı geldi. İçim ürperdi… Hani filmlerde olur ya, biri fena yaralanır, arkadaşı öleceğini biliyordur ve ağlamaklıdır… Son nefesini vermeden elini tutar; “Her şey düzelecek, hiç korkma hepsi geçecek” der. Tıpkı o sahne gibiydi…

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 708 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar