Tersten büyüdük!

İstatistik Kurumu’nun tüm iyi niyetli hesaplama çabalarına karşın Türkiye yine küçüldü! Hadi küçüldük demeyelim de “Eksi büyüdük” diyelim. Üzmeyelim. Genelde “daralma”...

İstatistik Kurumu’nun tüm iyi niyetli hesaplama çabalarına karşın Türkiye yine küçüldü! Hadi küçüldük demeyelim de “Eksi büyüdük” diyelim. Üzmeyelim.
Genelde “daralma” diyorlar. Acımızı hafifletiyorlar. Sağ olsunlar…
Normal şartlarda Türkiye’yi zayıf göstermek için çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevap büyüme rakamlarıyla verilirdi.
Bize söylenene göre biz büyüdükçe onlar kahroluyorlardı… Neden bu kadar umursadıklarını kimse sormadı!

★★★

Peki, küçülme açıklansa dahi, İstatistik Kurumu’nun açıkladığı rakamlar inandırıcı mı? Olmasa ne fark eder? Kime hesap verecekler? Küçülme yerine yüzde 10 büyüdük deyiverse, kime ne?
Haliyle İstatistik Kurumu klasik olarak geçmiş verilerle kimsenin ilgilenmeyeceğini düşünüp düzeltmeye gitti! Nasıl olsa herkes son veriye odaklanacaktı!

★★★

Milli gelire çaktırmadan geçmişten gelen bir 5 milyar dolar ekledi. Yine de kişi başı milli gelirin 8 bin 800 dolara düşmesini engelleyemedi.
Bundan 6 yıl önce 12 bin 480 dolar olan gelir, son verilere göre 3 bin 680 dolar azaldı. Şişirilmeyi de hesaba katarsanız, kimsenin cebinde para kalmadı!

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 454 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 703 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar