Tarih bu kazığı unutmayacak!

Sabah Gazetesi Yazarı Murat Muratoğlu'nun bugünkü (12.03.2022)''Tarih bu kazığı unutmayacak!'' başlıklı yazısı.

Türk Telekom'un hikayesi öyle ibret verici ki… Sadece kamunun soyulması olarak bakarsan ne yapacak borsadaki hisse senedi sahipleri?

Burada iki satır kelam ederken bile ben dikkatli olma derdindeyken, yüksek maaş almaları için Hazine adına yönetime atanan, kamu haklarını korumayan Türk Telekom yöneticileri ne iş yaptı? Kim, neden, onları o göreve atadı? SPK'nın bu olayların üzerine gitmesi gerekmez miydi?

Süreç bir hayli enteresan… 1993 yılı başlarında Telekom'a 25-30 milyar dolar piyasa değeri biçiliyordu. O dönemde Türkiye'nin 26 milyar dolar toplam dış borcu vardı.

2005 yılının kasım ayında yüzde 55 hissesi için en yüksek teklifi veren Saudi Oger, 6.5 milyar dolar karşılığında 21 yıllığına Türk Telekom'un işletme hakkını aldı.

Özelleştirme borcunu ödemek için Türk Telekom hisselerini teminat göstererek bizim bankalardan kredi istedi. Nasıl özelleştirmeyse artık bu kredinin verilmesi için iktidar devreye girdi. Kredi verildi. Adamlar “elin taşı ile elin kuşunu” vurdu. Bizim paraları cebine koydu!

Zira imtiyaz sözleşmesinde Türk Telekom hisselerinin rehin, ipotek, teminat olarak kullanılabileceğine ilişkin hüküm yoktu! Birileri bir yolla izin vermiş olmalı ki kredi bulunabildi. Sizce sorumlusu kimdi?

“Haydi, tatlıya bağlayalım” dedi batık paraları topladı. Ödenmeyen faturaları tahsil etti. Şirket demirbaşları, arsaları, binaları, taşınmazları cayır cayır sattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 530 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 620 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 454 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 491 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar