Suni sendika iş başında!

Yaklaşık 200 bin işçinin maaş zammı için sanki pazarlığa oturulmuş gibi sendika ile Çalışma Bakanlığı basın toplantısı düzenliyor. Hükümetin yüzde 11 zam teklifini sert bir...

Yaklaşık 200 bin işçinin maaş zammı için sanki pazarlığa oturulmuş gibi sendika ile Çalışma Bakanlığı basın toplantısı düzenliyor.
Hükümetin yüzde 11 zam teklifini sert bir dille kabul etmeyen grev falan diyen Türk-İş Sendikası’nın başkanı bir bakıyorsunuz yüzde 12’ye fit olduğunu açıklıyor!

★★★

Meğer yüzde 1 içinmiş o kadar afra tafra! İşverenin gizliden denetiminde bulunan sözde sendikaya denir “sarı sendika”… Bir de mikrofonu açık unutmasa!
Bakan’a dönüp “uzasa işi karıştıracağız en azından kapattım böyle” diye takdir bekliyor! Burada vahim olan duyulan cümle ve yaptığı satış değil, vahim olan hala görevine devam etmesi!

★★★

Bakan zaten farklı boyutta… Belli ki anlaşma rakamlarına başka masalarda karar verilmiş. Konuşma metinleri ezberletilmiş, iş tiyatroya çevrilmiş!
Sendika başkanı pişkin pişkin Bakan’a; “Tarım Bakanlığı geçicilerini çözeceğim diye söyle burada sen” diyor. “Sen” dediği Bakan önce anlamıyor sonra aynısını söylüyor. Neden orada olduğunu bile bilmiyor!

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar