Seçim bitti ekonomiye tüy dikti!

Bedava çaylar dağıtıldı, sandviçler yenildi nihayetinde seçim bitti. Kimin seçildiğinin pek bir önemi yok. Her türlü sonuçta ekonominin varacağı nokta, çok fena! Tarihi bir seçimdi. Ekonomiyi...

Bedava çaylar dağıtıldı, sandviçler yenildi nihayetinde seçim bitti. Kimin seçildiğinin pek bir önemi yok. Her türlü sonuçta ekonominin varacağı nokta, çok fena!
Tarihi bir seçimdi. Ekonomiyi bitirdi! İktidar bu seçimi kazanabilmek için bütçeyi tarumar etti. Hadi buna alışığız da serbest piyasa ekonomisini bitirmesine ne demeli? Değer miydi?

★★★

Belediye başkanları ve muhtarlar seçildi alt tarafı… Nasıl da büyüttüler olayı… Sahi neyin dünden daha iyi olmasını bekliyor bu ülke halkı?
Seçmene şirin görünebilmek adına bütün ekonomiyi makyajlamaya çalıştılar. Yağmur, seçime bir hafta kala çiseledi, makyaj aktı, çarşı karıştı. Ekonomi yönetimi buna mani olayım derken büyük hata yaptı.

★★★

Öncesinde hem faizi hem de dövizi suni baskılarla düşük tutmayı denedi. Örnek aldığı mecra sokaktaki tanzim satışlarıydı. Benzerini ülke ekonomisini yönetirken yaptı. İşler rayından çıktı.
Seçimlerden sonra ne olacak derseniz… Daha kötüsünü göreceğiz. Anlattığım bu son operasyondan sonra elimizde kalan; çökmüş bir borsa, daha yüksek bir faiz, daha yüksek bir döviz… Yurtdışı yatırımcılar nazarında ekonomisine güvenilemez bir ülkeyiz.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar